Faciliteiten & Services ~ Westernstable


Als pensionstal is de Silver Ranch blij met een gemengd gezelschap aan Westernruiters. Uiteraard beschikken wij over alle nodige faciliteiten, op een terrein van ca. 11 ha. 

Naast een grote Saloon / Kantine met een warme western sfeer en een Western Winkel voor onze westernruiters bieden wij uitgebreide faciliteiten en services voor de stalling, zorg en training van uw paard .

Ook worden er wedstrijden georganiseerd o.a. ~ NQHA, DPHCWRAN en natuurlijk, onderlinge wedstrijden. 

Hieronder vind uw een overzicht van ons Westernstable faciliteiten.


Faciliteiten ~ Westernmanege

Pension Stalling & Veulenopvang
Binnen, Buiten, in-loop en weidegang

Naast advies, bewaking en dagelijks een schone box, bieden wij gebruik van al onze faciliteiten en services. We geven u de keuze om gebruik te maken van de door ons geselecteerde dierenarts, hoefsmid, fysiotherapeut en uitgebreide services. Er is altijd iemand aanwezig om u te assisteren. Paarden proberen we dagelijks buiten te zetten, natuurlijk afhankelijk van weer / seizoen in het weiland, paddocks of de binnenbakken.

 

Lees meer over Pension Stalling & Veulenopvang

Overdekte Rijhallen (2)

In de grote hal bevindt zich een rijbak van 22,5 x 42,5 meter, waarop u vanuit de kantine prima uitzicht heeft. Daarnaast hebben we een 2de binnen rijbak van 20 x 40 meter.


Buiten rijbakken (2)

De Silver Ranch beschikt over 2 buiten bakken. Een grote van 50m x 100m en een kleinere verlichte bak van 30m x 60m . Hierdoor hebben de ruiters altijd een gelegenheid en ruimte om te trainen.


Warm Water Wasplaats

Warm Water! SR biedt zelfs de luxe om paarden te kunnen wassen met warm water. Lekker, vooral in de koude periodes om je paard te kunnen douchen na een zware training. Er zijn 3 wasplaatsen waarvan 2 zijn voorzien van warm water en een van koud water. 


Paddocks (13)

Naast een aantal stallen, binnen en buiten, zijn er voldoende paddocks bij de Silver Ranch om paarden buiten te zetten. Ook zijn er een speciale paddocks geschikt voor hengsten.


Trainingsmolen

Wij beschikken over een 6-paards trainingsmolen (stapmolen). De stapmolen is ideaal als de tijd beperkt is maar het paard toch beweging nodig heeft, ook zeer geschikt voor conditie en spieropbouw bij jongere paarden en na een blessure.


Roundpen

Een trainingsstal is eigenlijk niet compleet zonder een roundpen. De SR beschikt over een 16m roundpen waar de paarden getraind kunnen worden. Ook pensionklanten kunnen gebruik maken van de roundpen. 


Western Saloon/Kantine

Na het harde werken tijdens de les met je paard of net je wedstrijdonderdelen gereden dan heb je toch zin om gezellig wat lekkers te drinken en misschien een hapje te eten. Dit kan in onze kantine, volledig ingericht in een Amerikaanse Western Stijl. De kantine heeft zicht op de grote rijhal.


Western Winkel

Nieuwe been beschermers, nieuw zadel, verzorgings producten, voedingsupplementen en veel, veel meer... eigenlijk alles wat je nodig hebt!
Silver Ranch probeert haar klanten en bezoekers nog beter te voorzien door alles aan te bieden voor een voordelig prijs! 

Even een blik in onze winkel

Ruime Trailer Parking

Bij de SR kom je parkeerproblemen niet tegen. Wij beschikken over een ruime verharde trailer parking met verlichting waar je op een veilige manier je paard kunt laden of lossen. Vanaf de trailer parking kan men tijdens wedstrijden zo de inrijbak inlopen. 


Bunkhouse

Blijven slapen? Geen probleem!
Wij bieden slaapplaats in ons Cowboy Bunkhouse. Erg handig voor gelegenheden zoals: Wedstrijden, of een Western weekend/week weg. Het bunkhouse is voorzien van wifi, 3 wc's, 3 douches, 4 wastafels en een 'common area' met televisie, dvd speler en stereo samen met een gezellige zithoek met comfortable banken en stoelen. Uiteraard, indien gewenst zorgen wij voor ontbijt, lunch en diner!

Lees meer over ons Bunkhouse

Mechanische Koe

Trainen voor een teampenning-, cutting- of working cowhorse wedstrijd hoeft niet altijd met echte koeien! SR beschikt over een op afstand bestuurbare Mechanische Koe.

Ben je klant van SR of niet, maakt niet uit.  Heb jij of hebben jullie behoefte om te oefenen? Vrij oefenen maar ook een privé les/clinic is mogelijk.

Bel maar om een tijd te bespreken en jij en/of jouw team kan aan de slag!


Rustige omgeving

Ideaal voor buitenritten met eigen paard.
Lekker genieten buiten met je eigen paard?
De omgeving van de Silver Ranch biedt voldoende gelegenheid om buitenritten te maken. 
Helaas, in verband met verzekering organiseren wij geen buitenritten en kunnen wij geen paarden verhuren voor buitenritten.